☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/01/11

THE LEFTOVERS [Season 1]

Serialai - daug laiko ryjantis dalykas, bet pastebėjau, kad šiomis dienomis TV serialai neretai būna aukštesnės kokybės už pavienius kino filmus. Tad kodėl gi nepasidarius sau paslaugos?
Jau rašiau apie Black Mirror, sužiūrėjome Breaking Bad ir Fargo, o dabar štai užrekomendavot ir The Leftovers. Kolkas tik pirmas sezonas ir dešimt serijų po valandą (antras sezonas numatomas šiemet), tačiau jau to užteko užsitvirtinti.

The Leftovers yra labai dvasinga, rimta ir liūdna sci-fi drama, tiesiog širdį drąskanti patirtis. Vieną dieną, nei iš šio nei iš to, be jokio paaiškinimo dingsta apie 2% žemės gyventojų. Iškart šokame tris metus į priekį po to įvykio ir neriame į socialinį aftermathą. Sugriauti gyvenimai, išbarstytos šeimos, suskeldėję proteliai ir širdys, kupinos vilties, skausmo ir nuolatinio nerimo bei nežinios. Plaukiojama nuo graudžios dramos, lynčiško keistumo atmosferos iki tikrai kraupių momentų, iš kurių galėtų pasimokyt ir pats Styvenas Kingas.

Nelengvas reginys, nevinioja šūdo į lavašą. Jei rodomas smurtas tai jis tikrai realistiškas ir nemalonus, jei žmonės kalba, tai kalba kaip tikri, su visais keiksmažodžiais ir epitetais. Žodžiu reikalas suaugusiems ir tikrai ne iš linksmiausių, tačiau tai visai nereiškia, kad jis kažkoks brutalus ar ne estetiškas. Atvirkščiai, - serialas super jausmingas ir pripildytas sodrios dramos, kuri išryškinama itin emocingu, dažnai viską užgožiančiu, garso takeliu.
Jei patinka protingas socialinis sci-fi ir gera drama, neabejokite nė sekundės. Rekomendavę bičiuliai buvo visiškai teisūs - aukščiausio lygio reikalas, pripildęs širdį melancholiško gerumo ir meilės savo artimui. Ačiū jums.

10/10

No comments: