☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/11/17

A SNAKE OF JUNE

Kiek ramesnis, 2002-ų, Tsukamotos [Tetsuo, Nightmare detective, Haze] pusiau erotinis trileriukas su švelniais fantastikos elementais. Ko gero daugiau dėmesio susilaukiantis dėl vardo, nei dėl kažkokių unikalių elementų, kurių čia būtų. Jų aišku yra, tačiau šį kart, nors ir norėjosi kažko egzotiškesnio, buvo gana pilka ir nuobodu. Jaučiu nebūtų pamaišę, jei filmas būtų spalvotas, gal kažkaip unikaliau atrodytų. Dabar tas "artistiškumas" suveikė lyg apmirinimas ar narkozė, nors turiu pripažinti, kad per langą bėgančio lietaus vaizdas atrodo super ir gerai formuoja atmosferą.

Žodžiu pilkoka moteriškė dirba psichologinės pagalbos linijoje ir kartą ji atkalba kažką nuo savižudybės, įtikindama, kad gyvenimas per trumpas ir turi nesivaržydamas daryti tai, ko iš tiesų nori. Vėliau tas pats pilietis ją pradeda šantažuoti, prisigaudęs jos pačios užslėptų fantazijų nuotraukų ir verčia ją elgtis taip, kaip pati patarė. Kažkaip ne iki galo suveikia, nes tos fantazijos lyg ir tokios nelabai wild, pavaikštinėti trumpu sijonu, susikišus vibratorių ar panašiai.

Taip pat čia dalyvauja ir pliktelėjęs moterėlės vyras, kuris irgi turi daug kompleksų ir paslapčių. Simboliais filmas lyg ir perskeltas į keletą segmentų, pirmą apie ją, paskui apie jį, vėliau... apie abu? Padaromos, gan nuspėjamos ir nesunkiai suprantamos išvados, trumpam įmaišant kažkokį siurealistinį kankinimų kultą (?), kaip vaizdinę priemonę (?). Pasirodžius pabaigos titrams lieka toks, "na, OK", bet tada seka toks "nu ir kas iš to?", o tuomet saldžiai, saldžiai užmigau. Tai gal ir nemeluosiu, kad man labai patiko. Filmas meniškas, tačiau toli gražu ne aukso vertės, lyginant su kitu keistu kinu iš tolimosios Japonijos.

4/10

Štai treileris:


O čia ir visas filmas youtube, bet deja dubliuotas Vokiškai. Jei suprantate Vokiškai, prašom:

No comments: