☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/10/22

THE PURGE: ANARCHY

Šiuo atveju sakyti "išimtis", kai tęsinys pranoksta originalą matyt nelabai tinkama, nes originalas buvo gana šūdas. Šį kart reikalai geresni, nes padaryta tai, kas turėjo būti bandyta padaryt iškarto - veiksmas vyksta mieste. Idėja vis dar yra tokia pat absurdiška, bet dabar bent jau juntama tam tikra visuotinė panika, kai randamės ne kažkokiam suburbijos name, o tarp tviskančių L.A. dangoraižių.
Norėtųsi daugiau realizmo gal, mažiau tų rėkaujančių kaukėtų psychų, bet jaučiu tokiam didmiestyje netruktu visokių. Gal kaiptik tada groteskiškas humoras padėtų? Toks Batman & Robin style :)

Anyway didelio rimtumo tikėtis iš filmo su tokia kvaila idėja ir nereikia. Čia exploitationas, kaip koks Death race. Žmonės žudomi vien dėl linksmumo, kas iš esmės yra šlykštu, bet ar ne dėl to mes ir žiūrim tokius filmus? Bandyta dar įnešt kažkokią politinę žinutę, tipo turtingieji žudo vargšus, vyksta kažkoks revoliucinis judėjimas. Atsiranda Hostel 3 tipo pramogų aukcionai, na visokios šlikštynės dėl tos vienos nakties. Kol žiūri gal ir smagu, bet po to tolko nelieka jokio. Pilki personažai, kvaili sprendimai, nuobodoki incidentai ir siaubų naktis baigiasi. Gal reik palaukt kol išeis dar aštuonios dalys, o tada per kurį helouviną pasižiūrėt visas dešimt iškart.

5/10

No comments: