☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/08/15

THE SIGNAL (2014)

Tik dabar susivokiau, kad jau mačiau filmą tokiu pat pavadinimu, tačiau ničnieko apie jį nepamenu, turbūt nieko gero jei nepameni, net žiūrėdamas į plakatą ar skaitydamas pats savo reviu. Tačiau nereikėtų jų painioti, nieko bendro be pavadinimo čia ir nėra; nei čia remeikas nei ką, tiesiog sutapo taip. Šiemetinis The Signal tai gražiai estetiškai padarytas, atmosferiškas ir visai gudrus sci-fi trileris, nuolat keliantis klausimus ir tuo puikiai išlaikantis dėmesį iki pat galo.

Trys keliaujantys, IT srityje nusimanantys, tačiau iš pažiūros kuklūs ir paprasti jaunuoliai nutaria pasekti juos terorizuojantį hakerį. Atvykę į "vietą" čia randa tik neaiškius trobėsius ir žinoma nutinka kažkas labai negero. Sąmonę vienas jų atgauna keistose patalpose, kur ir prasideda tikrasis veiksmas.
Nuostabi vaidyba, įtikinanti painiava, nuolat leidžia kelti versijas, bet niekad - būti 100% tikram. Ar jie išprotėję? Ar tai kažkoks eksperimentas? Jei taip, tai koks? Socialinis/ fizinis/ biologinis/ psichologinis?

Išvadom gal ir ne visi liks patenkinti, bet net jei ir nutiks taip, siūlau vien dėl kelionės jų link, pabūti suinteresuotiem. Tikrai gerai užliūliuoja bendra, ambientinė filmo nuotaika ir, bent jau man, tokioj būsenoj nesunku praryti bet ką, kas naujo įpinama į siužetą. Gal net ir ne visas smulkmenas supratau bendram paveiksle, bet smagu kai yra apie ką pagalvoti, o taip pat smagu, kad vis dar daromi tokie gana aukšto lygio sci-fi orientuoti ne tik į tai, kaip uždirbti kuo daugiau babkių ar parodyti kuo daugiau efektų.
Taip pat dar turime Fišburnos tarpdantį, kas irgi negali būti blogai.

8/10

No comments: