☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/02/27

YOU'RE NEXT

Irgi gana naujas invazijos-į-namus tipo siaubiakas, tik šį kart - tikrai geras, žudikai su motyvu, ne šiaip maniakai ir po peržiūros nepalieka kartaus skausmo dėl beprasmiško žmonijos žiaurumo. Įveltas kažkoks subtilus komedijos elementukas, dėl kurio į galą žudynės pasidaro tikrai smagios ir prasidėjus titrams lieka tokia faina šypsenėlė, be depresono. Dabar pačekinau, kad ir režisierių, Adamą Wingardą, pasirodo jau pažįstu, Home Sick, A Horrible Way to Die, V/H/S ir V/H/S2, ABCs of death... Gal reik imt ir viską jo pasižiūrėt? nes kolkas labai kokybiški dalykai papuolė, o matau jis turi dar ne vieną nematytą filmą...

Apie šitą daugiau nėr ką šnekėt, nes leistis į smulkmenas bus tik spoilinimas. Žinot visi kaip atrodo home invasion filmai, kaukėti psychai, atokioj vietovėj, sugadina gražiai šeimynai vakarą. Tai va. Būna stiprūs tokie filmai, būna prastesni, na, o šitas tikrai šaunus ir skirtinas prie smagesnių. Man buvo fun, tikiuosi bus ir jums geras laikas.

8/10


DADDY'S LITTLE GIRL

Vėl australai pokštelna neblogą siaubiaką apie mylintį tėvą, kuris netenka mažos dukrelės ir imasi baisaus keršto. Pradžioje nesupratau dar ar čia bus kažkokia įkaitų drama, ar vaiduoklinis siaubas, tačiau nuo vidurio paaiškėjo, kad čia bus vienas tų filmų kur kažką bejėgį žiauriai kankina, o žiūrovas turi viską stebėti. Atsiprašau žinoma už spoilerį, bet kažkaip galvoju jūs turite teisę žinoti, kad filmukas nebus lengvas prieš sėsdami jį žiūrėti... Iš kitos pusės, filmas nėra vien bukas žiaurumo demonstravimas.

Gera vaidyba suformuoja gan aiškiai juntamą dramą ir nuo to siaubams prasidėjus kyla daug minčių. Tarkime ar visada bausmė lygi nusikaltimui, ar kartais nežmoniškas žiaurumas gali būti suprastas ar pateisintas? Prieš įstatymą visi lygūs, tačiau ar įstatymas visada pakankamai lankstus žmogiškoms situacijoms? Ar duodamas atitinkamą atpildą nevirsti tokiu pat niekšu kaip ir tikrasis blogietis? Ir panašiai.
Šeimos drama virsta trileriu, vėliau detektyvu, galiausiai tamsiu siaubiaku. Ir viskas su tuo australietišku akcentuku. Gal ir paprasta, bet smarkokoka.

7/10


2014/02/26

RAZE

Naujas eksploiteišionas su Zoe Bell, kaskadininke man pažįstama iš Tarantino Death Proof. Ji čia vaidina ir yra viena iš prodiuserių, tai kažkaip susiviliojau, bet deja veltui. Filmas yra tragedija visomis prasmėmis. Raze tai filmas apie moterų muštynes iki mirties, tačiau gerai atrodo tik iš šito sakinio. Iš tokio filmo tikimės ciniškos senovinių turnyrinių boevykų atmosferos, alia Mortal Kombat ar American Samurai, deja čia nutarta tas moteris grobti iš gatvės ir verst jas muštis grasinant, jog kitaip nukentės jų artimieji. Jos aišku labai emocionalios, muštis nenori, bet vistiek privalo. Tai kažkaip padaro šitą boevyką nevykusiai šlykščiu.

Čia nėra nieko apart grupelės neįdomių moteriškos lyties personažų su ašarom talžančių viena kitą. Veiksmas neįtraukia, kovos neįdomios, visa ta super-evil korporacija padaryta perdaug naiviai ir kelia tik nuvargusį šypsnį. Iš filmo negavau nieko, nei pramogos, nei kokios žinutės, tiesiog susinervinau ir sugaišau savo laiką. Neapsigaukit, čia nėra vienas iš tų kietų 'moterys-kalėjime' filmų, taip pat tai nėra vienas tų zjbs muštinių filmų apie mirtinus turnyrus. Galbūt jis galėjo toks būti, tačiau susimauta daugmaž visur kur buvo įmanoma. Vardinti minusų smulkmenomis būtų galima į valias, bet aš noriu kuo greičiau pamiršti šitą filmą, tad tiesiog sustoju dabar. Prastas, nepavykęs, vengtinas ir blogąja prasme šlykštus kakas. Gėda.

1/10


2014/02/25

DEAD SUSHI

Japoniško absurdo ir jo eksporto specialistas Noboru Iguchi [RoboGeisha, Machine Girl] pristato Sushį, kuris kanda atgal! Buvau jau pasiilgęs tokio nuoširdaus, neįpareigojančio, neįmanomybės ribas tampančio, Japoniškos kvailystės šventimo. Gerai atpalaiduoja, nors dažnai, tiesa, tokių filmų tik treilerį užtenka pažiūrėt, o patys jie nebūna tokie jau geri... Bet vistiek kažkas traukia pasižiūrėti pačiam - kiek dar toli galima nueiti, ką dar galima sugalvoti?

Ne išimtis, prie tinkamos nuotaikos Dead Sushi ir man šiandien suėjo visai smagiai. Nors ir nėra tobula, kaip pirmi susidūrimai su šitu... eee... 'žanru', bet vistiek, bent jau taip trenkta ar unikalu, kaip galima tikėtis. Malonu pasakyti, kad ne visi filmo siurprizai pateikti ne mažiau išprotėjusiame treileryje. Čia dar yra malonių netikėtumų, pavyzdžiui tarkim - Giant Sushi Battleship!
Tačiau pradžioje pasižiūrėkite treilerį, ar jum priimtini tokie dalykai. Jei nežinote su kuo prasidedat, įspūdžiai per tokio stiliaus komediją gali būti... savotiški!

6/10


2014/02/24

+1

Plius vienas yra naujas fantastinis filmas, režisuotas to paties bičo, kuris padarė visai neblogą Last house on the left remeiką. Originalus sumanymas: keisto nutikimo metu, dideliame vakarėlyje atsiranda visų antrininkai, po vieną kopiją kiekvieno žmogaus. Šie "dopelgengeriai" yra tie patys žmonės ir panašu tiesiog iššoka per kažkokią laiko skylę, tarkime viskas vyksta keliomis minutėmis ankščiau, tik dar kartą. Kartojasi veiksmai, nuotaikos, net muzika (?), taip pat jie vieni kitus mato ir turi kažkaip reaguoti. Su tokia smagia idėja fantazija iškart įaudrinta ir nors prasideda gana šauniai, skaudu žiūrėti kaip viskas vėliau tragiškai sumauta.

Negelbėjo nei kraujas, nei papai (nu gerai, papai gal biški gelbėjo haha) ir gavosi vistiek kažkokia tūpa pusiau komedija vaikams. Čia vaidina toks vaikaveidisThe Purge ir regis ta pati formulė jį pasekė ir šitam filme: "puiki idėja - šūdinas pastatymas". Nežinau kodėl su ryškiai suaugusiems skirtom smulkmenom nutarta eiti paauglių komedijos taku. Filmas feilina tiek kaip siaubiakas, tiek kaip fantastika, kai nutikus tokiam įdomiam reiškiniui herojai vistiek rūpinasi kaip čia geriau papisti pyragą ar susitaikyti su merga. Toks elgesys įmanomas tik blogai prastame filme ir paduotas girtiems amerikos paaugliams į rankas visas sumanymas eina šuniui ant uodegos.

Galiausiai turime tiesiog blogą, erzinantį filmą, kurio link pyktis kyla dar labiau, nes žinome, jog su tokia idėja buvo galima padaryti super daiktą. +1 tėra nesusipratimas iškilęs dėl nesugebėjimo suvaldyti savo pasakojimą, jei pirma pusė filmo dar žiūrisi tikrai neblogai, antrojoje jau dažnai prunkšite kaip arkliai ar tiesiog numosite ranka. O taip gaila, nes matyti nuoširdžios pastangos ir entuziazmas. Deja, sci-fi rimtas žanras, tad jei nori rimtai atrodyti, reikia ir gerų smegenų, beiGI logikos.
Verta parašyti ketvirtuką, nes kaip jau sakiau, dalis filmo žiūrisi visai neblogai, tačiau iš esmės tai liūdnas nesusipratimas, procese pražudęs puikią įdėją. Bandykite dar kartą.

4/10

2014/02/19

HELL

Po štai tokiu, pro akis lengvai praslystančiu, pavadinimu slepiasi visai neblogas, 2011-ųjų, postapokaliptinis vokiečių siaubiakas/trileris. Šį kart civilizuotai visuomenei sugriauti užtenka visai nedaug - žemėje pasidaro truputi per karšta. Nereikia nei zombių, nei atominių bombų, saulė nukepina medžius, nebėra vandens, diena lauke išbūti nelabai įmanoma ir civilizacija, bei žmogiškumas staigiai virsta tik mielais prisiminimais. Puiki idėja, gal iš dalies neblogas ir išpildymas, bent jau pirmoje filmo pusėje...

Niūri atmosfera šiek tiek primena The Road, gražus ambientinis soundtrekas įtraukia ir užburia. Tačiau vien atmosfera nepavyksta filmo padaryti žiauriai geru, kažko vistiek pritrūksta, regis į pabaigą baigėsi klijai ir kas liko - sulipdyta dažais. Momentais pagavau mintis nuklystant šalin ar net užsimanydavau snūstelti... Toks jausmas, kad labai geras potencialas iki galo neišpildytas, kažkas lyg nepabaigta, nepasakyta iki galo... Na nežinau, gal čia mano itin ankstyvos šios savaitės pamainos kaltos. Šiaip verta pabandyti patiems susidaryti nuomonę, jei mėgstate dramatiškus post-apokaliptinius filmus.

6/10


2014/02/16

ROBOCOP (2014)

Po Total Recall remeiko, kažkaip nieko gero nesitikėjau, kai išgirdau, kad pagaliau tikrai perstatinės Robokopą. Nuėjau taip pat su nekokia išankstine nuomone, galvojau "nu nu, parodykit ką pridirbot", reitingas 'nuo 13 metų, tėveliams leidus', bet vistiek buvo kažkaip smalsu. Gal dėl tų menkų lūkesčių, o gal dėl to, kad tikrai neblogas tas remeikas, apturėjau visai gerą laiką. Sakykit ką norit, bet filmas tikrai turi gero veiksmo, stipresnių emocijų, kaip boevykas kabina net ir keletą filosofinių klausimų, kas yra tikrai šaunu. Taip pat atiduoda duoklę ir originalui tam tikromis užuominomis ar elementais.

To žostko Verhoviniško smurto gal trūko vietomis, bet tarkime matyti Merfį "išardytą" tikrai buvo kažkiek nemalonu/kraupoka, tad sakykime kiek cenzas leido - smurto pakako. Labiausiai nepatiko galas, kažkoks antiklimaksiškas pirstelėjimas ir prastas pankrokas titruose, bet visa kita tikrai smagiai padaryta, kad kine pasižiūrėti pagirioms. Amerikonų autoironiškas patriotizmas, visokie krūti robotų judėjimo garsai, net ir tas juodas jo kostiumas neatrodė labai blogai. Sakyti, kad senam neprilygsta gal net nereikia, tai nelabai lyginami dalykai. Yra naujas Robokopas ir senas Robokopas. Jei nesitikėsite daug, galite visai nudžiugti nuėję į kiną. Kažin ar dabar pasipils ir tęsiniai?

7/10

2014/02/12

OUR ROBOCOP REMAKE

Į mūsų kinus jau atpupsėjo naujasis, modernusis, robokopas, tačiau kas dar nespėjo nueiti (kaip aš), arba nė neketina eiti, nes gaila pinigų, ar yra skeptiškai nusiteikęs, gali paskanauti šituo nepriklausomų kūrėjų sulipdytų reikalu, kurį galima būtų pavadinti - antiremeiku. Pasipiktinę tokiu atgrubnagišku klasikos žadinimu, įvairūs režisieriai, mėgėjai ir animatoriai sujungė jėgas ir paremti entuziastingų žmonių pinigėliais iš trumpų, unikalių scenų, perinterpretavo ir pervaidino visą originalų filmą, taip sukurdami tokį namudinę, parodijinę, žaismingą, frankenšteino pabaisos Robokopo versiją.

Paimkite '87-ų Verhoveno originalą, sukapokite jį į 60 scenų, kiekvieną tų scenų duokite jaunam, drąsiam, ne itin turtingam, tačiau šmaikščiam kūrėjui ir žiūrėkite kas bus. Viską surinkę, kaip puzlę sudėliojame scenas į vietas ir turime - Our Robocop Remake. Kaip ir galima tikėtis, kai kurie segmentai smagesni už kitus, kai kurie daugiau meniški ar įdomūs vien savo padarymu. Technika koreliuoja įdomiausia, nuo stop-animacijos iki tikrai profesionalaus kino, nuo šokio meno iki dailioškės lygio video-eksperimentų ir panašiai. Puikiai žiūrisi ir visai neprailgsta šitas beveik dvi valandas trunkantis sumuštininis eksperimentas, nevengiantis pašiepti tiek "modernų" remeiką, tiek ir "source materialą".

Svarbiausia viskas padaryta su nuoširdžia meile ir užsidegimu. Minusas gal tik toks, kad kompiliacija skirta grynai užkietėjusiems robokopo fanams. Jei nemokate originalaus Verhoveno filmo mintinai, veikiausiai jums čia pasirodys "kažkaip be ryšio". Aš kadangi labai mėgstu, myliu ir kiekvieną scenelę atpasakočiau nubudęs vidury nakties - apturėjau gerą kvyktelėjimą. Jei kas dvejojate siūlau pasižiūrėti vieną esminių segmentų - sceną su prievartautojais. O šiaip visas filmas guli vimeo, tik imk ir žiūrėk. Žemiau treileris. Antiremeikas internete. Remeikas kinuose. O originalas - dvd spintelėje, vis laukia tos 58-os, girtos, peržiūros su draugais. http://www.ourrobocopremake.com/ Have fun!

8/10

2014/02/06

The HUNGER GAMES: CATCHING FIRE

Mirtinos žaidynės vaikams vėl ekrane su tęsiniu, tom pačiom mordom ir neabejotinos trilogijos pažadu. Knygų neskaičiau, tad nežinau kas ten kaip iš tikro turi būt ir kiek ištikimas šitas reikalas savo šaltiniui. Įspūdžiai mano maždaug tokie patys kaip po pirmojo, smagu, idomu, baigėsi, šūdelis. Tik čia dar pabaiga - siaubingas cliffhangeris, kaip kokiam įkiriam seriale, kai jau tik pasidaro tikrai idomu ir nustoji galvoti koks šitas filmas supistai ištęstsas, jis ima ir pasibaigia. Tikrai norisi mest stiklinę į ekraną.

Tačiau nepaisant to, kam patiko pirmas, turėtų patikt ir šitas. Aš niekad nenešiosiu šito filmo maikės, tačiau galiu pripažint, kad pats veiksmas visai įdomus ir intriguojantis. Nors personažai klišiniai, drama per daug naivi ir fantastika ganėtinai vaikiška, vistiek kažkaip užkabina tie lakstymai vienam paskui kitą. Paskaičiau dabar savo pirmosios dalies recenziją ir suprantu, kad nieko daugiau nenoriu čia pridurti. More of the same... for the same.

6/10