☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/08/05

EXCISION

Dar vienas naujas, nematytas perlas iš praeitų metų (ačiū siaubas.lt) - keistos nuotaikos drama/komedija/siaubas - Excision (Išpjovimas). Tai sunkiai paaiškinamos nuotaikos pasakojimas apie trenktą paauglę ir jos ne itin tobulą šeimą: sesutė turbūt normaliausia, tėvas uždūchintas diktatorės mamos. Aplinkoje - ne patys protingiausi amerikos paaugliai mokykloje, bažnyčia ir kruvini, liguisti, simboliški pagrindinės veikėjos sapnai apie lavonus, mėnesines ir sielų transferius.

Pradžioje filmas lyg bando būti juokingas, šmaikštus, keistenybės prasideda šnekom apie seksą, lytiškai plintančias ligas ir nekaltybės praradimą. Vėliau labiau persimetama į dramą, šeimos santykius, bet nuolat sunku pasakyti kokie jie, viena akimirką atrodo visai prastai, kitą gal visai ir normaliai, tad kai esi toks sutrikęs ir nelabai žinai ko tikėtis, ne tik keista, bet net kažkiek šokiruoja bendras persimetimas ant horroro. Nelabai supratau kokią būtent nuotaiką stengėsi perteikti kūrėjai. Kaži ar toks ir buvo užmanymas ar tai tik debiutinio blyno svylėsiai?

Vientintelis pavyzdys kuris šauna į galvą pagal keistumą, tai gal May, bet tai nėra labai geras palyginimas. Kažkokių sąsajų gal sukėlė tas filmo susikoncentravimas į moteriškumą ir kiek neįprastas garso takelis siūbuojantis nuo indie rocko iki (ne)ramaus ambiento. Kad ir kaip būtų unikalu, man su nuotaika šiek tiek prasilenkė, negaliu atsikratyti nuojautos, kad didelė dalis keistumo gavosi per liaupsusą, o ne su tyčiniu užmanymu. Nepaisant to, tai tikrai savotiškas, unikalus reginys ir pasakojimas, be abejonės vertas dėmesio ne tik horroristų, bet ir šiaip labiau nučiuožusių filmų mėgėjų.

7/10



No comments: