☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/06/14

WARM BODIES

Krenkšt. Na visų pirma reikia pagirti šitą filmą už idėją. Matėme daug zombių apokalipsių, kur pasaulis garma po velnių, tačiau aš, asmeniškai, dar nemačiau nė vieno varianto, kur vyksta atvirkštinis procesas. Pasaulį užėmę zombiai, tačiau jie turi kažkiek žmogiškų atsiminimų ir juos pajaudinus jų širdys vėl trumpam suplaka. Vienas toks jautrus zombiūkštis įsimyli gyvą mergiotę ir ši pamažu jam padeda atvirsti į žmogų. Nors pagal charakteristiką jis daugiau tiesiog invalidas ar autistas, nei gyvas numirėlis. Toks štai iššūkis visoms zombių fantastikos taisyklėms.

Skamba absurdiškai? Na, taip ir yra, bet aš galėčiau nesunkiai priimti tokią idėją, jei tik ji būtų gerai įgyvendinta. Tokia nesamonė turėtų būti arba labai juokinga, arba labai smarkiai pseudomoksliškai grįsta, tačiau šiuo atveju pasirinktas romantinio filmo paaugliams pavidalas. Rezultate - jovalas. Turim neišvystitą, neįtikinančią, išsišokėlišką idėją, nejuokingą komediją, neįdomų siaubo filmą ir šlykščią, sunkiai nurijamą banaloką vaikiškos meilės istoriją. Kartais kažkaip skaudžiai primena Zombieland.

Net Malkovičius su savo žabtais negelbsti šito pramestino eksperimento. Aš viso sąžiningai iškęsti nesugebėjau, net ir pachmo, teko kai kurias scenas peržiūrėti 4x greičiu. Ir iš kur imdb šitoks aukštas reitingas, niekaip nesuprantu. Geriau būtų prie alaus pasijuokti sugalvojus tokį filmą, nei iš tiesų jį pagaminti, tam, kad kažkas turėtų žiūrėti. Gal tiem, kas eina į kiną žiūrėt romantinių komedijų bus ir nieko "prikolas", mano skoniui tai daugiau nesusipratimas. O gal aš per daug paniuręs, kad pasidžiaugčiau?

3/10




No comments: