☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/04/27

MANIAC (2012)

Dar vienas perstatymas, idomus tuo, kad apskritai tokį sugalvojo ir ėmėsi daryt, nes pagal tai kokius dalykus manau laikom populiariais, dominančiais kino gamintojus ir žiūrovus šiomis dienomis, tikrai nebūčiau pagalvojęs, kad kažkas imsis perdarinėt Maniac, o dar su Elijah Wood pagrindiniam vaidmenyje... Tiesiog biški keista, dėl to ir idomu. Originalas buvo tamsus ir slegiantis, savotiškai nelengva ir nauja versija. Niūri nuotaika, persunkta skauduliais ir beprasmiškumu.

Labai gražūs Los andželo peizažai, neblogas garso takelis yra, ko gero, pagrindiniai šito filmo pliusai. Labai didelė dalis nufilmuota ir parodyta iš pirmo asmens perspektyvos, dėl to didelė dalis žinomo aktoriaus vaidybos ir vertės prapuola, beje, nežinau kaip kitiem suėjo tas 'point of view' filmavimas, bet man tai labai nepatiko, erzino ir už jį dėčiau rimtą minusą. Nors ir miela, kad norėjo jie tą sliūkinimą ir sunkų kvėpavimą perkelt iš originalo, bet čia kažkaip daugiau trukdo nei padeda.

Čia daugiau rodomas to maniako santykis su manekenais, lyg mėginta paaiškint, kad jis toks tapo dėl savo pasileidusios motinos, bet tas kažkaip tik atpigina reikalą. Jei pradedam lyginti, bene vienintelis šitos versijos privalumas - moderni išvaizda. Ar tai savaiminis pliusas? Ne. Ar šioje versijoje išvis kažkas buvo padaryta geriau nei originale? Ne. Vadinasi šitas remeikas, kaip ir daugelis kitų, ko gero buvo nereikalingas, nors pasirinkimas ir idomus. Būtų daug geriau, jei jie būtų pavadinę šitą reikalą tęsiniu, būtų indėlis, o ne eilinis erzinantis perdarinėjimas. Net finalinė scena netraukia tos galybės, kuri tvyrojo '80-ais, tai kas tuomet iš to... Žiūrimas remeikas, bet ne tik, kad nieko nepadaro geriau, o net neprilygsta savo pirmtakui. Lieku ištikimas 1980-ų Maniakui.

4/10



No comments: