☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/04/21

MAMA

Kai Guillermo Del Toro su savo storais, čipsuotais žandais pamatė įspūdingą trijų minučių shortą Mama, iškart nusprendė daryti savo pilnametražę interpretaciją. Treileris atrodė ne kaip ir šiaip nelabai patinka man tas bičas, bet vistiek intrigavo ką čia išvartys iš tų galingų trijų minučių. Pagaliau pasirodė dvd, tikėjausi bent jau kažko vidutiniško ir žiūrimo, būtent tai ir gavau. Sukurta pilna istorija, dėmesio centre - vaikai, ko irgi labai nemėgstu.

Pasirodo Mama šias dvi mergaites pati užaugino patamsiuose tarp miškų, o dabar atsliūkina pavydėti naujiesiems patėviams. Plius minus tiksliai atkurta ir originalioji scena su laiptais, o šiaip scaresai visi jau matyti azijos siaubo filmuose apie vaiduoklius iš kurių matyt ir buvo pasiskolinti. Galiausiai dramatiška atomazga kaip pasakoje, su erzinančiais vaikų sakinukais ir tos absurdiškos išvados: vaiduoklis tik norėjo dukros/tėčio ir panašiai. Nieko naujo, nieko gero, bet žiūrimas daiktas su tamsia kompiuterine išpera.

Aišku be šito, apie trumpąjį originalą mažai kas ir žinotų, bet aš sakyčiau, kad tas nežinojimas kodėl ir kas čia vyskta originale ir sukūrė pagrindinį cinkelį. Jei taupote laiką, pasilikite sau tą trijų minučių experiencą ir nereiks to žodžio "mama" tapatinti su kažkuo šimtą kart pakartotu, nuvalkiotu ir banaloku. Nesukūrė Guilermo šedevro, žiūrėsim kaip jam seksis perdarinėti Transformerius.

5/10



No comments: