☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2009/01/03

MAY

2002-ų metų amerikonų filmas, apie merginą, kuri atrodo keistuolė, o iš tikro ne tik, kad tokia yra, bet ir turi rimtų problemų. Filmas toks prikolnai trenktas ir visi jame pasirodantys personažai kažkokie keisti. Vien jau aktorių veidų išraiškos kažkokiu absurdu nuolat kvepia, tas man labai patiko. Gali pasirodyti jog tai durnas siaubiakas skirtas statistiniam amerikos paaugliui, bet taip nėra toli gražu - May tikrai unikalus ir labai savotiškas filmas, kuris mane prilipdė ir nepaleido. Šiek tiek saviironijos, daug juodo humoro ir nors pabaiga neva itin rimta, bet kažkaip nesveikai smagu pasidarė po jo.
Pagrindinis personažas nuo vienatvės kenčianti mergaitė. Ne kokia frykė pabaisa, o tik šiek tiek keistuolė, kuriai sunku susirasti draugų. Vaikystėje mama jai padovanojo lėlę, kuri ir tapo jos geriausia drauge. Tačiau užaugus panelė panoro draugo, kurį galėtų čiupinėti, deja visi sutikti jos kelyje jai patiko tik iš dalies. Tiksliau - tik kai kurios jų dalys.
Paprastas, bet įspūdį paliekantis, švelnus ir tuo pat metu aršus, sarkastiškas filmas, kurį sunku su kažkuo palyginti ir kurį žiūrėdamas įgyjau kažkokį keistą šypsnį veide. Plius įdomus, dėmesį atkreipiantis soundtrekas.

2 comments:

Unknown said...

Nete suradau, kad vienas iš šio filmo prodiuserių - Marius Balčiūnas, deja, kaip vėliau pasidomėjau, jis nėra labai teigiamas veikėjas...
http://www.kinas.info/?review=7259;406

human garbage said...

Koks skirtumas, koks jis ten veikėjas, filmas tai tikrai geras. Patiko, kad per pirmą pusę filmo net kažkaip pasimiršta, jog siaubeką žiūri, atrodo šiaip tokia trenkta love-story bus,o po to kai tas trenktumas ima vis smarkėti, o May siautėti, filmas vėl taip gan netradiciškai pasisuka ir štai jums iš gore-melodramos ima ir filosofinė potekstė išlenda. Be to, viskas taip neįkyriai, lengvai ir ironiškai padaryta. Net užsimaniau dar kartą šitą filmą pažiūrėti.. GUT:)