☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/15

INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956)

Dar viena klasikos spraga užlipdyta - 1956-ųjų nespalvota mokslinė fantastika - "Kūno grobikų invazija", susilaukusi net keletos perinterpetuotų versijų. Kaip suprantu tai knygos ekranizacija, bet visgi - legendinis filmas.
Na man tie itin seni ir nespalvoti filmai sunkiai žiūrisi, kažkiek aš naujųjų laikų sugadintas žmogus, sunkoka man į juos įsijausti. Visgi šitas - tikrai neblogas ir žinau, kad tuo metu tai buvo kažkas įpatingo. Senus filmus žinoma reik žiūrėt turint omenyje jų laikmetį. Pasistengus įsivaizduot save šeštąjame dešimtmetyje žiūrint šitą kine tikrai smagūs jausmai kyla :)
Pikti, augalų forma besidauginantys ateiviai, kopijuoja mūsų kūnus ir pavirsta bejausmėmis mūsų kopijomis. Jie kaupia savo visuomenę ir nori, kad tokiais taptų visas pasaulis. Šiame filme pagrindinis herojus daktaras su mergina pamažu perpranta šią paslaptį ir ima bėgti nuo susimokiusių padarų. Aišku dabar tai neatrodo labai ispūdingai, bet jau paminėjau tą 50ies metų skirtumą, tad daug apie tai kalbėti nėra prasmės. Klasika yra klasika. Nelikau labai sužavėtas, bet tikrai neblogas filmas. Priešaky - 1978-ųjų ir 2007-ųjų versijos. O imdb sako, kad ir Roberto Rodriguezo "The Faculty" yra šio filmo versija. Tas jau nuo seno guli kolekcijoj, kas nematėt - tikrai smagus filmėcas.

No comments: