☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/14

THE ELEPHANT MAN

Labai gerai vertinamas 1980-ųjų Lyncho [Eraserhead, Inland Empire, Lost Highway] filmas, pasakoja išsigimėlio, vadinamo Drambliažmogiu gyvenimo istoriją. Dėl savo siaubingos išvaizdos jis rodomas cirke už pinigus, o vėliau jį nusičiumpa Antonio Hopkinso vaidinamas daktaras ir mėgina ugdyti žmogiškąją šio nelaimingo žmogaus patirties pusę. Visgi visad atsiranda tokių, kurie norės pasityčioti ar pasipelnyti iš kito nelaimės, tad čia mūsų keistas herojus tampomas tarp dviejų žmogiškosios prigimties pusių - šviesiosios ir tamsiosios.
Lynčas pakilo mano akyse, kad ėmėsi tokios sudėtingos temos (na čia gal kvailai sakau, nes visi jo filmai sudėtingi) ir dėl to, kad pamačiau jog jis gali kurti ir ne tik avangardą. Elephant man siužeto linija tiesi, kaip normalaus filmo.
Siaubo čia vargu ar rasite, nebent pasibaisėsite tamsią "normalių" žmonių prigimtimi. O šiaip filmas yra be galo gražus, liūdnas ir graudus. Labai smarkiai Lynčas čia užgauna tas mūsų dramines stygeles, sužadina baisiausiai kartų gailesčio ir neteisybės jausmus. Gal toks palyginimas tiktų: žiūrint kaip Drambliažmogis taria žodžius jausmas apima kaip žiūrėti į sužeistą mažą šuniuką.
Lynčo filmai yra tam tikras iššūkis, jo seansai nelengvi ir keistenybės jam labai patinka. The Elephant Man tikrai labai geras ir stiprus filmas, bet pasiruoškite labai labai nusiminti, nes jis siaubingai liūdnas.

2 comments:

Anonymous said...

Na nėra jau toks siaubingai liūdnas, bet filmas geras :) šiaip patiko aktoriai, ir tas drambliažmogis įdomiai vaidino :D

Anonymous said...

"The Elephant Man tikrai labai geras ir stiprus filmas, bet pasiruoškite labai labai nusiminti, nes jis siaubingai liūdnas."

NEŽIŪRĖSIU!!!!1