☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/30

DOG SOLDIERS

Ir vėl britai kaip kokia malonumo granata sprogsta mano ekrane - 2002-ųjų Neilo Marshalo [Descent; Doomsday] Dog Soldiers. Aršus ir smagus fantastinis veiksmo/siaubo filmas, kurį galima palyginti net su legendiniu Predator. Pagal skonį priminė man ir ne per seniausiai žiūrėtą Outpost. Ir ten ir čia, net yra tas pats aktorius - viename pagrindinių vaidmenų.
"Šunys kareiviai", ką jums tai sako? Nors mūsų kalboje tai skamba ne itin rimtai, bet iš tiesų tai pavadinimas ryškiai nusakantis filmą. Čia turime būrį kareivių, kurie besipraktikuodami miškuose susiduria su būriu vilkolakių. Tarp jų užverda toks lyg ir karas, o vėliau žmonės supranta, kad ir vieni kitais nelabai gali pasitikėti. Sarkastiški sąmojai, greit lekiantis veiksmas, skoningai išlietas kraujas ir gan originalus prisilietimas prie visko daro Dog Soldiers, vienu geriausių mano matytų filmų apie vilkolakius apskritai. Nors ir turiu pripažinti, kad nesu jų matęs itin daug. Turiu paminėti "Ginger snaps" ir "Amerikietišką vilkolakį viešintį europoje" ;) (Susipainiojau kurį esu matęs, - Londone ar paryžiuje, bet menu, kad buvo labai gerai) kaip vienus labiau įstrigusių vilkolakių filmų. Na ir žinoma dar nepakartojamą Maiklo Džeksono klipą Thriller ;)
Anyway - šunys kareiviai - tvirtas, jėgovai surėdytas, berniokiškas filmas su byrančiom gilzėm ir aštriais dantimis. Puikumėlis. Kietas šitas režisierius.

4 comments:

Anonymous said...

Jo, šitas nerealus :) Kažkada per teliką mačiau :) Patiko pabaiga, kai jau pasirodo tie vilkolakiai visame gražume... priminė Alien ta scena.

Anonymous said...

Gerulis pilmas :) Reikės kada vėl užmesti akis :)Tik berods finalinė kovos scena kaip tai nenuteikė optimizuojančiai :D ar juos (vilkolakius) sidabras neigiamai veikia? :)

human garbage said...

nu bet tie vilkolakiai tai šiaip juokingai kažkaip padaryti, geriau iš arti jų nebūtų rodę. Toks įspūdis, kad vėlesniems filmams režisierius daugiau pinigų sukrapštė:)

Kalista said...

Oi ne ne ne. As pavyzdziui net negaleciau lyginti sio filmo su Outpost. Gal but bendra tik tai, kad jie kariai, kovojantys su antgamtiniais dalykeliais.
Kai vilkolakis su zmogum stojo i kova ir pradejo boksuotis "C'mon, jus ka juokaujate?" Nuspejama ir absurdiska. Senai tokio sh neesu macius. Kaip sakoma skonio reikalas :)