☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/11/20

EDEN LAKE

Šviežias superinis šokeris iš Anglijos! Oh yeah baby kaip smarkiai papurtė. Galėčiau palyginti su tokiais filmais kaip Frontiere(s), Wolf creek, Storm warning, Broken ir taip toliau, bet čia viskas rimčiau ir smarkiau (matyt taip sakau tik dėl to, kad įspūdis šviežias ;) ir šiaip skiriasi vien jau tuo, kad istorija labiau galima realybėje, nėra kažkokių tamsoje glūdinčių maniakų ar bepročių šeimynėlės. Būtent tas faktas, kad čia tik žmogus žmogui - vilkas, kažkaip labai suaštrina įsijautimą, nes filmas kužda, kad taip gali nutikti ir tau, o net tas ežeras ir tas pliažas tokie Lietuviški... Turime tą patį aukos - persekiotojo santykį, tik čia viskas taip skaudžiai tikra ir įtikinama, kad net kvapą gniaužia, todėl "Edeno Ežeras" iškart užsitarnauja įpatingą vietą tarp panašių šiandienos siaubo filmų.
Tik filmui dar prasidėjus ir nespėjus išlipti iš klišių jau esi įtrauktas ir sužavėtas, o tai liudija labai gerą kūrėjų darbą - vaidybą, montažą, režisūrą ir t.t. viskas praktiškai nepriekaištinga. Taigi vėliau kai prasideda siaubai, "gerieji" filmo veikėjai tau iš tiesų rūpi, todėl žiūrėt kaip jiem nesiseka visai nesmagu ir net norisi, kad jiem baigtųsi gerai (o juk būna ir atvirkščiai). Blogiukai irgi sakyčiau ne tipiniai ir labai puikiai čia atrodantys. Rezultatas tikrai puikus, kūrėjams pavyksta viskas ką norėta parodyti ir ką paprastai norima perteikti tokiuose filmuose. Mums baisu, nemalonu, mums verda kraujas, mums gaila, mus apima beprotystė, desperatiški sprendimai kartu su veikėjais. Net nesigauna sugalvoti būdu kaip jie galėtų išsisukti ar atrasti momentų kur jie pasielgė labai kvailai. Tai labai realistiškas trileris, su išspaustais visai įmanomais ir nemaloniais šiurpuliukais iš palyginti tikrai parpastos ir minimalios istorijos. Sukrečia taip, kaip tokie filmai ir turėtų, išties pavyzdinis atvejis, rekomenduotinas visiems. Nuotaiką žinoma gali ir pagadint, bet dėl to tokie filmai ir įpatingi! Kai viskas su filmu būna taip gerai, dažnai sunku ir plačiau kažką parašyt; Pamatyk!
Siūlau žiūrėt filmą iškart, o treilerio nežiūrėty, na bet visgi

3 comments:

Anonymous said...

Yep, movie superinis.

Anonymous said...

maciau. nepatiko.
rezisura, montazas - jega, istorija realistine - tas irgi gerai. bet siaip viskas statoma ant tipisko "bega-vejasi" bei daugybes ziaurumu. pabaiga aisku originali (gi dazniausiai nors vienas "gerietis" lieka gyvas), bet nepriot.
del skonio nesigincijama aisku.

Row said...

liux filmukas!