☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/06/09

DOOMSDAY

Dar garuojantis "Descent" kūrėjų fantastinis veiksmo šedevras. Visada labai malonu sulaukti kokybiškos tokio tipo produkcijos, Doomsday - aukščiausios rūšies, stilingas ir labai žiaurus fantastinis trileris su tiek veiksmo, kad tikrai nėra kada atsikvėpt. Žmoniją užpuola fatališkas "pūliais besispjaudantis" virusas, kam pasisekė įsimaišyt su kariuomene, tie pateko "už sienos", į rezervatą, panašų kaip filme 28 weeks later. Dabar 2033-ieji ir virusas vėl atsigauna. Grupelė išrinktųjų su kieta mergyčka priešaky tankuose išsiunčiami į apleistą pasaulį ieškoti priešnodžio, nes paaiškėja, kad jame yra išgyvenusiųjų katastrofą. Survivors'ai žinoma nelabai džiaugiasi "geresnių" žmonių iš anapus viešnage. Visa kita - žiaurus, nutruktgalviškas ir spalvingas veiksmo paradas. Tykšta kraujai, sprogsta automobiliai, lekia galvos, visi rėkia. Veiksmo tiek daug, kad kartais net nespėjau gaudytis kas ekrane vyksta.
Tai - didelio biudžeto filmas, todėl efektai nepriekaištingi, super sci-fi action flickas. Galima palyginti su tokiais galingais filmais kaip 28 days later, Warriors, Mad Max su Gibsonu ar Waterworld su Kostneriu. Aukščiausio lygio berniukiškos lynksmybės. Kolkas nematau, kad kas vežtu šią pas mus į kino teatrus, bet jei atveš, tai būtinai nepraleiskit progos nueit į šitą filmą. Galinga pramoga verdančiu krauju.

10 comments:

human garbage said...

Cha, senai norėjau apie šitą filmą pašnekėti! Galų gale pasitaikė puiki proga:)
Matyt, kad pats nelabai sci-fi žiūri, nes bet kas, mėgstantis šitą žanrą pasakytų, kad filmas tikrai nėra geras. Na taip, jis didelio biudžeto su nepriekaištingais efektais, bet tuo viskas ir baigiasi. Scenarijaus požiūriu - visiškas šlamštas! Manau sci-fi ar tiksliau šitą šedevrą turbūt reikėtų vadinti post-apocalyptic fiction nėra vien krūva spec-efektų, bet neša savy ir tam tikrą message, taigi yra pakankamai intelektualus žanras. Šitam filme nieko, išskyrus pramogą, nėra, o labiausiai erzina bandymas įtikti įvairiems skoniams ala jums patinka military sf? - štai filmas apie kovą su mirtinu virusu, norit madmaxiškų linksmybių? - štai jums filmas apie gauja išprotėjusių to paties viruso nenumarintų ,,pankų", mėgstat fantasy? - prašom viduramžių pilis ir pulkas raitų blogiečių, nepamenu drakonas buvo ar ne:) Žodžiu, su kiekvienu nauju siužeto vingiu galvoj taip ir įsijungdavo signalkė: ,,wtf? kas dar?"
Taigi su ,,28 days after" kaip ir su tuo pačiu ,,Mad Maxu" filmo lyginti tikrai nereikėtų, na nebent komerciniais tikslais:) Man jis paliko labai keistą įspūdį, toks tipo gerai padarytas, bet visiškai tuščias ir vietom labai erzinantis filmas, kuris greičiau sutrikdys, nei leis nuoširdžiai pasidžiaugti.

Anonymous said...

Filmas nieko visai, tik vat nuo puses kazkaip visas veiksmas pagreteja, o paciam gale visiskai susimala, galejo bent truputeli istempt pabaiga.
O del siuzeto vingiu, nuo kuriu iskyla klausimas "wtf?" - agreeed. Manau iskirpus dali su riteriais, pilim, etc ir kiek pakloscius mad pankus :D butu pats tas.
7/10 imho.

-kiras- said...

O aš manau, kad pramoga dėl pramogos irgi messedžas, juk nebūtinai viskas turi būti su kokia filosofine potekste. Kad ir kokį PLANET TERROR pavyzdžiui pajamkim, argi ne zajabys filmas?
Dėl to veiksmų keitaliojimo tai man pasirodė irgi visai gera mintis, neskaitau šito kaip lindimo šiknon visokių žanrų mėgėjams, o greičiau gal kaip bandymo parodyt kuo daugiau krūto ir įvairaus actiono? Atsimenu nuo mažens man budavo geriausi boevykai kur veikėjai pasimušdavo lėktuve, tada krisdavo, tada ant traukinio stogo, tada alpėse tada po vandeniu tada su kardais, po to su bombomis ir automatais .. ;D nu suprantat kur lenkiu, kuo spalvingesnis actionas - tuo didesnė pramoga ir truputi "kreizi" įspudžio priduoda

Anonymous said...

bet galejo nenupjaut grybo kaip kad siumetini bentli pasiveja visokie DIY kibirai, busikai ir mopedai.WTF?!

-kiras- said...

Nu tai tarsi ta scena ten logikos daug reikalauja. ;) svarbu krūtai atrodantis actionas,
Kita vertus gal logika kaip tik yra, juk - "Bentlis" ikikatastrofinis produktas, o veiksmo metai juk 2033 - užtat supankėjusios diy kultūros "kibirai" ir vejasi jį, nes jie yra naujesni ir labiau atitinkantys laikmečio aplinkybes.

human garbage said...

Ei, as gi nesakau, kad man nelinksma buvo, bet nu siaip kai rasai, kad cia sf perlas, tai tikrai taip nera, veiksmo filmu perlas gal, tik ne sf:)o planet terror labai zjb filmas, bet vel gi juk jis islieka tam tikro zanro remuose, kur jis tikrai super, bet jei man kas sakytu, kad ten ,,kvapa gniauzianti drama", butu tikrai netiesa:)

human garbage said...

Nors bendriau prie tavęs neprikibsi, pažiūrėjau, kad ,,fantastinis veiksmo filmas" parašyta:D

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
-kiras- said...

Pažiūrėjau jau tris kartus šitą filmą ir jis man toks kvailas atrodo dabar, beveik kaip TRANSFORMERIAI :DDD
bet vistiek jėga

Unknown said...

keista, kad anksciau nemaciau... patiko