☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/03/30

THREADS


Šis sukrečiantis, apokaliptinis 1984-ųjų filmas - tikras įspėjimas žmonijai kas gali nutikti branduolinio karo atveju. Šiurpinanti ir tamsi košmariška vizija paliečianti galimą tragediją tiek įvairiais socialiniais aspektais tiek ir žmogiškais, gyvenimiškais, buitiškais. Sunkoka likti abejingam.
Keistoka, kad tai televizinis filmas, įpainiojamas pseudo-dokumentikos stilius prideda įpatingo realistinio bjaurumo skonio. Žiūrėdamas į tai ką gali padaryti didingas žmonijos išradimas, pats pasijunti kaip mėsos gabalas, trapus ir nesaugus žmogelis tarp milijono tokių kaip tu. Po šito filmo net lauke man spalvos pasidarė niūrios ir grėsmingos. Mintis išsakyta idealiai ir bekompromisiškai. Nuotaiką sugadins garantuotai. Po tokio seanso lieki problokštas ir kažkaip net nesinori sugriauti tos rimties ir susimastymo. Tamsus Šedevras galiūnas su didžiuliu neigiamu krūviu. 10/10
Youtube parašę "Threads 1984" galite pasižiūrėti visą šį filmą, bet aš smarkiai rekomenduoju gauti normalią kopiją.

Plačiau:
“Threads” – “Gijos” tai 1984-ųjų metų Britų režisieriaus Micko Jacksono filmas, statytas televizijos ekranams. Nuostabu, kaip televizinis filmas gali būti šitoks stiprus, įtaigus ir smarkiai lenkiantis daugelį holivudinio kino gigantų, narpliojančius panašias temas. “Threads” tai grėsmė, kurią žmogus pats sukelia savo rūšiai. Metais, kai sovietų sąjunga dar nebuvo žlugusi, šaltasis karas ir atominiai sprogimai buvo istoriškai daug šviežesnis įvykis šis filmas pasirodė kaip siaubinga vizija to, kas ne tik galėjo įvykti, bet ir gali įvykti, jei žmonija nesuims savęs į rankas. Tai detalus, dramatiškas pseudo-dokumentinis pasakojimas apie tai, kas nutiktų branduolinio karo atveju. Numanant kaip toks karas turėtų atrodyti, jį galima papraščiausiai vadinti branduoliniu holokaustu. Filmas parodo įvykius visuose socialiniuose kloduose nuo aukštų valdžios pareigūnų iki paprastų civilių gyventojų. Labai realiai pavaizduojama viskas kas galėtų vykti, įvairiais aspektais – ekonominiu, socialiniu, etiniu, politiniu ir t.t. Kaip vystosi įvykiai prieš, per ir po. Kaip viskas keistųsi laikui bėgant, kaip atrodytų atominio karo nuniokota šalis po savaitės, mėnesio, metų ar dešimtmečio. “Threads” vizija tokia baisi ir kvapą gniaužianti, kad po peržiūros pats pasijunti mažu, trapiu, bejėgiu padaru, kurį bet kada gali sutrypti, regis, visiškai nuo mūsų nepriklausančios jėgos. Šiandien tokia vizija ne tik, kad yra ne mažiau reikšminga, manau, ji netgi dar svarbesnė, nes žmogaus žingsniai link taikos labai nerįžtingi. Juolab, kad šių laikų žmogui sumanius sukelti tokį masinį karą vargu ar beprireiktų naudotis branduoline bomba, juk jau yra daug modernesnių masinio naikinimo ginklų – pavyzdžiui virusai, bakterijos, ligos. Bekurdami saviginos priemones, susikūrėme tokių ginklų, kurių vien panaudojimo galimybė reiškia ne tik mūsų tariamo priešo, bet ir visišką mūsų pačių egzistencijos pabaigą. Norėdami tapti saugūs susikūrėme tokią grėsmę, kuri sunaikintų visą žmoniją. Tai galioja daugeliui modernių ginklų, bet, pavyzdžiui, Peteris Sloterdijkas knygoje “ciniškojo proto kritika” gan simboliškai pabrėžia būtent atominę bombą. Jos turėjimu įgyta galia, iš tiesų padarė mus bejėgiais ir beginkliais. “Prieš tokią mašiną nedera kurti strateginių planų, jos reikia labai klausyti. Bomba nereikalauja iš mūsų nei kautis, nei rezignuoti, o tik pažinti save. Mes esame ji. Ja baigiasi Vakarų subjektas. Mūsų didžiausias ginklas daro mus beginklius iki silpnumo, silpnus iki protingumo, protingus iki bailumo. Lieka vienintelis klausimas, ar mes pasirinksime išorinį kelią, ar vidinį – ar supratimas ateis per apmąstymus, ar per ugnies debesį virš Žemės.”
Verta permąstyti kas esame ir kokią rytdieną norime matyti, ką patys dėl to galėtume padaryti. Toks filmas kaip “Threads” išties ne tik veikia nuotaiką ir nepalieka abejingų, jo mintis išsakyta tiksliai ir bekompromisiškai. Net truputi keista, kaip televizinis filmas savyje turi tokią galią. Šaltas, purvinas, blyškus ir tamsus apokaliptinis pasakojimas, kuris deja nėra vien tik mokslinė fantastika.

2008/03/28

WHISPERING CORRIDORS


Mergaitiškai jautrus 1998-ųjų Pietų Korėjos siaubo filmas apie mokyklinę draugystę. Nepagalvokit, nieko panašaus į tuos filmus kur koledže siautėja maniakas. Čia veikia mistinės jėgos, o mokyklos koridoriai - tinkamiausia vieta perteikti pasakojamai istorijai. Narpliojamos problemos - draugystė, pasiaukojimas, ryžtas ir dar kažkas... gal mirtis.
Sunkokai man sekės visapusiškai suvirškinti šitą filmą. Jis toks rimtas, pramogos prasme labai smagu tikrai nebuvo. Ir kabinančio kažko ne per daugiausiai, išskyrus keletą vietų kuriose tikrai pagaugai (kas tai bebūtu) per nugarą perbėgo. Šiuo metu mane labai žavi vaiduokliškos azijiečių juostos, todėl esu truputi šališkas, o ir šiaip išties neblogas filmas, bet aš užsimaniau miego. Tikriausiai kalta praėjusi sunki darbo diena, bet anyway, jei dar neteko susidurt su asian horroru, mano galva geriau pradėt nuo kokio nors kito filmo. Labai taiklus ir geras apibūdinimas vieno commento iš imdb - "siaubo žanras panaudotas mokyklinei istorijai papasakoti". 7/10 Reikės pažiūrėt tęsinius, kaži ką jie žada..

2008/03/25

EKUSUTE a.k.a. HAIR EXTENSIONS


Bežiūrint vis daugiau asian horror filmų, negalima nepastebėti gasdinimo procese nuolat karančių juodų, veidą dengiančių plaukų. Šitą filmą iš Japonijos galite pavadinti šiokia tokia saviironija šiuo klausimu, bet taip tik juokaujame. Iš tiesų - Hair Extensions labai originalus ir smarkiai trenktas siaubo filmas, kuriame plaukai tampa jau ant savo kojų stovinčiu personažu ir tiesa sakant tiek pat šiurpiu kiek ir tiesiog šlykščiu. "Liguisti" šiurpuliai, praktiškai siurrealistiniai vaizdiniai čia susipina su keistoku humoro jausmu ir absurdu. Tai suteikia filmui labai savitą nuotaiką, kurią sunku bus pamiršti ir nors keletoje vietų veikėjams užsiplepėjus atrodo pamiršti jog žiūri siaubo filmą, tačiau kai blogis vėl puola - atperka minutę žiovulio su kaupu. Iš tikro - niekaip nerįsčiau pavadint šito filmo nuobodžiu, tačiau jis patiks tik "kreizi" stuff'ą mėgstantiems žmonėms, nes šyzos čia... visokio plauko :)
Ir pagal jausmus užplūdusius po peržiūros labiau gretinčiau šitą filmą su tokiais kaip TETSUO ar 964 PINOCCHIO negu su tais "volasatų vaiduoklių" klonais. Išties originalu ir puikiai padaryta 9/10

CARVED: SLIT-MOUTHED WOMAN


Šito jau viens screenai man šiurpą varė.
Šiurpokas Japonų filmas, smarkiai atsiduodantis siaubo pasaka, tačiau visgi ne toks baisus kaip tikėjausi. "Prapjautaburnė moteris" - gandais apipintas vaiduoklis pasirodantis laiks nuo laiko ir vagiantis vaikus. Kas čia šiurpiausia, kad visi gandai yra tiesa ir siaubas kyla vien iš to, kad kas neva turėjo atsitikti išties ir atsitinka - negailestingai ir staiga.

Trūkumas tas, kad bežiūrint susidarė įspūdis jog filmo scenarijus grubiai tariant "pritemptas". Atrodo jog kūrėjai sugalvojo pagrindinį personažą, o po to aplink jį suviniojo istoriją. Daug kas atrodo gan bereikalinga, ištempta, bet visgi bendras įspūdis lieka daugiau geras. Mane patraukė savotiška nuotaika, originali "blogio" figūra ir jau minėtas siaubo pasakėlės kvapas. Labai stiprios atsiminimų "flashbackų" ir vaikų talžymo (haha) scenos. Nepaisant keletos nežymių trūkumų, įsimenantis reginys. Jei neturite problemų dėl veikėjų besielgiančių ne taip kaip realybėje ir blogų mamų, daužančių savo vaikus ;) 8/10

2008/03/22

BLACK WATER


Iš Australijos atkeliavęs psichologinis survival siaubo trileris apie krokodilus. Tiesiog negaliu nepalyginti su Open Water. Labai panašu, visomis prasmėmis tik šitame filme gal daugiau susiduriame su pačia priešo jėga negu vien su psichologiniu/fiziniu išsekimu, situacijos beviltiškumu ir t.t. Žiūrėdamas visada imi apgalvoti realius būdus, ką reiktu daryti papuolus į ekstremalią situaciją, kokie kvaili veikėjai vienu ar kitu atžvilgiu... Tačiau šitas filmas gal daugiau leidžiasi į siaubo plotmę negu į tą vien- "kaip būtu iš tikro" - smaukymasį. Tai man labai patiko. Išties kvapą atimantis ir prabėgantis akimirksniu filmas. Genialus, nes paprastas. Ir biudžeto milijoninio nereikia. Žinau, kad tokie filmai kur viskas vyksta vienoje vietoje daug kam atrodo nuobodūs, bet jei jum patiko Broken ar Open Water tai šitą būtinai pasižiūrėkit.
Aš tai labai puikiai praleidau laiką stebėdamas pikto krokodilo į medžius įvarytų ir iš baimės tirtančių žmogelių kančias. Gaila, kad toks stuffas būna įdomus tik vieną kartą, bet tas vienas kartas su niekuo nepalyginamas ;) 9/10

SICK NURSES a.k.a. SUAY LAAK SAI


Dar aukso iš Tailando papuolė į mano kompiuterį, akis ir smegenis. Labai unikalus filmas su savotišku skoniu. Įspūdį paliko be galo gerą. Trenktas, juodojo humoro persunktas siaubo filmas apie būrelį seselių, persekiojamų šmėklos. Tokios "siužeto linijos" kaip visiems įprasta - kaip ir nėra, veiksmas prasideda iškart ir nepaleidžia iki pat galo. Kas itin įdomu, kad per valandą + filmo parodoma ~15 minučių įvykių :) Istorija supinta, užpainiota, nepažiūrėję iki galo nesuprasit kas čia, kaip, kodėl ir už ką.
O ir filmo trukmė labai gera - pats tas... apie valandą,15 minučių. Ir šiknos nepaskausta ir beprasmiškų scenų nėra. Šitas filmas priminė man tokius košmarus kai būna jėga, kad juos sapnuoji :) Turi tokį siaubo pasakos šešėlį. Be to ir labai patrauklus vaizdiškai - gražios, ryškios spalvos, klanai kraujo ir kruvelė seksualių pupyčių - kurios ir yra pagrindinės ir beveik vienintelės filmo veikėjos. Nors išsigasti kažkaip nepavyko, bet sarkazmas labai taiklus. Yra nemalonaus gore, viskas skendi smagioje beprotybėje, kuri jei neprivers žiūrovo pasišlykštėt - tai bent jau nustebins. Mane tai pakylėjo iš tikro nesveikos seselės 9.5/10

2008/03/17

CURE a.k.a. KYUA


Japonų režisieriaus Kiyoshi Kurosawa, pastačiusio mane smarkiai sukrėtusį ir pačia geriausia prasme pribloškusį filmą Kairo (Pulsas), kiek senesnis, 1997-ųjų tvarinys.
Aišku ir nesitikėjau, kad patiks taip kaip Kairo, bet taip pat įdomus, savotiškas darbas. Gal kiek labiau psichologinė drama/ detektyvas nei siaubo filmas, bet visgi turi savitų, šiurpių momentų. Nors visą ramiai išsėdėt kiekvienam nebus lengva, bet jei jūsų negasdina ilgos dialogų scenos, tarsi teatras ilgai filmuojamos iš vieno kampo - siūlau surizikuoti ir susirast šitą filmą. Įdėmiai sužiūrėt CURE - tarsi skaityti kokią gan sunkiai įkandamą, bet gerą knygą. Tikrai ištęstas, tačiau labai užburiantis... tarkim hipnotizuojantis. Jei ne tas ištysimas gal ir apžavo tokio nebūtu.
Kai kurių kadrų magiškumui didelę įtaką daro prisijungianti ambientinė muzika, kartais viskas tampa tarsi koks sapnas, kartais ima ir pasidaro baisu nežinia ko. Yra ir visai netikėtų, beprotiškų monentų, kurie gal net sukėlė šiokią tokią šypsenėlę. Visgi filmas neeilinis, leiskit išsireikšti - intelektualus ir žiūrovas eilinis jo nesupras. Jei norit kažko lengvo ar pramoginio, - geriau pasirinkti kažką kitą. Man tai labai patiko nors prisipažinsiu šikna tai paskaudo išžiūrėt. ir Kaip KAIRO fano, Kurosawa nenuvylė. Ant lapuko užsirašiau ir keletą kitų jo filmų. Vienas jų jau guli kompe. Pastudijuosiu labiau, pažiūrėsiu kaip kitas jo stuffas... Ar Kairo - Aukso kalnelio viršūnė ar glūdi dar ten lobių :) Kairo žiūrėjau jau šešis kartus haha, na o "Vaistams" Stiprus 8/10. Puiki užburianti nuotaika, didelė paslaptis, labai pagirtinas savotiškas stailas. Filmas, kuris tikrai bent jau kuriam laikui gali padaryt gyvenimą keistesnį.

2008/03/12

GUINEA PIG 5: Android of the Notre Dame

Ir penktoji GUINEA PIG dalis (Paskaitykite apie 3, 4, 6).
Šita dalis truputi daugiau susidraugauja su moksline fantastika ir pasakoja istoriją apie mažaūgį vyruką, atliekantį kraupius eksperimentus savo rūsyje tam, kad atrastu vaistus mirtina liga sergančiai seseriai.
Nepatiko ištęstumas. Šitam filmui būtų buve labai į naudą būti pusvalandžio trukmės. Nors šiaip kuo toliau jį žiūrėjau, tuo labiau jis man patiko, nes po truputi atsidaviau gan kvailokai - tačiau ir šiurpokai jo nuotaikai. Visgi šiek tiek įžangos ir atomzagos buvo galima ir apkirpti tobulybės vardan.
Buvo jėga kai tas vyrukas sukonstravo tikrą gore-borg'ą, gyvą galvą, kuri matyt bus įkvėpta keletą metų prieš šitą filmą sukurpto "Re-animatoriaus" :) Nors bendra atmosfera nešvelniai sarkastiška ir šiaip jau daugeliu atžvilgiu - juodas humoras, visgi man varo šiurpą ta žmogaus + mašinos vizija. Todėl Android of the Notre Dame pasirodė man ne tik visai smagus, bet ir truputi šiurpokas filmas. Šiurpokas, žiaurokas ir kaip priklauso - keistas. Ir visgi mažai abejonių, jog geriausias Guinea Pig filmas kolkas ir lieka originalas - Devil's experiment. Visi kiti gražiai aplipino man Guinea Pig vardą, bet pirmojo nepralenkė nė vienas. Nepaisant to - Android of notre dame privaloma pamatyti visiems gore'riams, kaip ir kitas gore klasikos - Guinea Pig dalis. 8/10

GUINEA PIG 4: Mermaid in a manhole

Na liko man pasižiūrėt penktąją ir septintąją Guinea Pig dalis (Nors kolega yra minėjęs, kad septintoji jau mažai bendro turi su Guinea Pig filmais) . Pirmų dviejų aprašęs nesu, bet rašiau apie trečią ir šeštą. Ten truputi ir apie tai - kas išvis tas Guinea Pig.
Šioje dalyje - Mermaid In A Manhole, man patiko, kad vėl atsitraukiama nuo komedijos ir sudaroma (daugmaž) rimta nuotaika.
Dailininkas kanalizacijoje randa undinę ir parsineša ją namo tapyti. Undinė užsikrėtus kažkokia baisia infekcija ir visa virsta pūliais, kirmėlėm. Goras kaip visada - aukščiausios klasės, jei šlykštytės kirmėlėmis tai išvis apsivemti galima. Labai nemalonus, rimtas ir keistas filmas, mano galva - gerai įsipaišantis į seriją ir turintis potencialą ilgai užsilikti atmintyje. Savita nuotaika, originalus užmanymas ir geras įgyvendinimas. Labai panašiai ir įsivaizdavau 8.5/10
Specialiai įdedu dešimties sekundžių šūduką, kad perdaug neišduoti. Jei jau norėsit purvintis su Guinea Pig tai darykit tai nuoširdžiai

2008/03/10

NECRO FILES







Visai neblogas šlamštas, nors teko matyt ir smagesnio. Kai kuriuos vietos labai geros, kitos nuobodokos ir bereikalingos. Aišku retai tarp mažo biudžeto shitkoro pasitaiko auksinių grynuolių, kurie visąlaiką verčia juoktis, bet kartais būna....
Šitame - geras goras, nemažai absurdo neblogo, bet šiaip gan sunku visą dėmesingai išsėdėt. Tikrai labiau tiktų prie alaus ar žolės kasiako :)
Satanistai (iš kūrių vienas su Smashing Pumpkins maike) prikelia žymų žudiką - prievartautoją. Anas papuvęs bėgioja su dramblio dydžio byrka ir barškina viską iš eilės.
Tikrai įspūdingas personažas - skraidantis-zombis-kūdikis-demonas-lėlė. Dar yra pora debilavotų policininkų, pora pusnuogių gočių, juokinga vaidyba ir LABAI jau kvailas siužetas. Na ir kaip įprasta reik įspėti, kad žiūrėsis tik tiem, ką traukia pigūs, cheesy, filmai - šiukšlės. Man asmeniškai - visai nieko, bet didelė dalis laiko praleista gan tuščiai. 6,5/10

2008/03/04

NAKED BLOOD


Iš šito Japonų filmo tikėjausi bekompromisinės mėsmalės su vienintele žinute: gore, gore, gore. Visgi esu maloniai nustebintas ir be to, kad gore - pačios aukščiausios klasės, NAKED BLOOD - Labai intelektualus, meniškas ir slėpiningas filmas, kuris ne tik šokiruoja, bet ir užduoda įdomių klausymų, žavi ne tik siaubingais vaizdais, bet ir atvirkščiai proporcingai gražiais. Turi keisto poetiško liudnumo ir gal net romantizmo. Keistą tą aptikti įpakuotą splatterio dėžutėje... nors gal ir visai ne. Žiūrėdamas patyriau tokią negilaus miego būsena, įdomus išgyvenimas, tranzas savotiškas. Apžavėjo, pribloškė ir privertė susimastyti. Be to, net jei nemėgstat meniškų pezalų - pamatyti būtina vien dėl gore scenų, kurios čia - pačioj aukštumoj ir daro Naked Blood dar vienu kruvinu kino perlu iš azijos. 9/10
Čia maža ištraukėlė. Įspėju TIK STIPRIŲ NERVŲ ŽIŪROVAMS

2008/03/03

EBOLA SYNDROME


HK filmas apie žudiką labai priminęs man kadais žiūrėtą THE UNTOLD STORY. Tiesa pastarojo gaila aprašęs neturiu, bet apie jį galite truputi paskaityti čia.
Dalis veiksmo taipogi vyksta kavinėje, žmonės taipogi keliauja tiesiai į patiekalus ir durna nuotaika truputi panaši. Jei jau taip lygint tai šitas filmas man pasirodė daug smagesnis ir idomesnis už UNTOLD STORY, čia daugiau veiksmo ir tt. Na, o jei kalbėti vien apie jį tai gan trenkta istorija apie šlykštų, gašlų, nepraleidžiantį progos pabirbinti visko kas juda maniaką, kuris užsikrėčia pavojingu Ebolos virusu ir pats to nežinodamas visiem jį skleidžia. Smagios žudynės, absurdiškokos sekso scenos suteikia filmui savotiško, originalaus prieskonio, kuris pritraukia dėmesį + nepamirštamas pagrindinis personažas. Tiem, kurie domisi ir kitokiais siaubo filmais, ne vien iš amerikos žemyno verta pasižiūrėti. Neprastas, kiek beprotiškas ir ligotas, provokuojantis, papiktinantis ir keistą šypsenėlę keliantis seansas. 8/10

2008/03/02

MEN BEHIND THE SUN 2: Laboratory of the devil


Mane labai sukrėtusio filmo tęsinys. Kiek teko skaityti - jau kito režisieriaus... Išties to paties šarmo jau neturi, nors keletas scenų vistiek buvo sukrečiančios... iki kaulų. Visgi praktiškai nieko naujo ko dar nematėme pirmoje dalyje: kažkokie šiurpūs eksperimentai, nežmoniškas elgesys, karo modifikuota moralė. Prijungta dar kažkokia nelabai aiški meilės istorija, keletas momentų pasirodė kaip padaryti copy-paste iš pirmojo filmo. Nėra daug ką ir kalbėti, jei dar neteko susidurti su 731-uoju padaliniu, pradėkite nuo pradžių. Jei jau teko, ir susitikimas paliko įspūdį - galit žiūrėti ir šitą. Nieko naujo čia kaip ir nėra, bet jei patiko pirmas, patiks ir antras. Niekam ne paslaptis - Retas tęsinys prilygsta originalui. 7/10

2008/03/01

KANSEN


Dar kartą išsiploviau smegenis, šį kartą ir vėl padedant japonų siaubui. Naktimis ir taip dažnokai sapnuoju košmarus, jaučiu, kad tokie filmai man ne į naudą. ;)
Malonus nustebimas: "Kansen" ("Infekcija") dvd galima įsigyti ir eilinėje parduotuvėje. Diske taip pat yra ir subtitrai Lietuvių kalba. Taigi pasiskolinau dvd iš draugo , užsitraukiau užuolaidas, įsitaisiau po kaldra, kad galėčiau paslėpt veidą jei bus baisu, tik akių žinomą neuždengt, mat jau esu pratęs, kad j-horroras gasdina mane hehe ir leidaus į kelionę. Nukeliavau į tamsią, niūrią ligoninę, naktinės pamainos metu. Įsivaizduokite jog tai ir taip nejauki vieta, o nusidirbusio personalo sveikata bei spichika irgi dažnokai pašlija, tačiau šioje ligoninėje dedasi daug keistesni dalykai negu vien tai.
Tikrai keistokas, net ir azijiečių siaubui ne visai įprastinis filmas, turintis tamsią nuotaiką, suktą siužeto liniją, nemalonių, tačiau intriguojančių scenų ir keletą smarkių šiurpulių. Kas man patinka labiausiai, kad po seanso kažkas lieka. Filmas savaip pakoreguoja nuotaiką... toks efektas turėtų būti plius/minus - visada. Įdomus, keistas ir vertas peržiūros. 9/10
P.s. Rofliax Koks netikėtumas - atrodo pareina remeikas c===3

GRINDHOUSE TRAILER CLASSICS


Šis postas gan keistokas, bet jaučiu, kad reikalingas. Keistokas dėl to, kad šitą medžiagą sunku pavadinti filmu, nes tai tik dvi valandos rinktinių treilerių... Kita vertus yra pridėtas ir ~17-os minučių dokumentinis filmukas apie "graindhauzus", kurį veda Emily Booth, kurią bent jau aš pažįstu iš filmų Evil Aliens bei Cradle of fear. Reikalingas, dėl to, kad šis materialas man pasirodė labai įdomus ir "entertaininantis". Nors dauguma treilerių jau matyti iš ankščiau, vistik labai džiaugiuos šiuo dvd-ripu. Jei būčiau rimtesnis kolekcionierius, norėčiau ir tikro dvd. Kitas gali paklausti, kam toks dalykas reikalingas: 55-ių senovinių b-klasės, exploitationų treilerių kompiliacija... Na aš atsakyčiau, kad visgi į naudą kartais yra kažkokie susisteminimai ir susumavimai. O kadangi šie choice-cuts'ai labai prie mano trash-kiną milinčios širidies, todėl esu užtikrintas, kad dar ne kartą žiūrėsiu šį rinkinį, tiek su draugais prie alaus, tiek gal ir pats užsimanęs dar kada... anyway, kaip parašyta cinamegeddone - must have dalykas.
Pasilieku teisę editinti šitą postą kai kils naujų minčių.