☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/09/22

CITY OF THE LIVING DEAD

Atsimenu ziurejau sita filma kai buvau mazas. Nuejau i vaizdajuosciu nuoma ir pasiemiau nes patiko virselis. Ir puikiai atsimenu kaip man tada nepatiko, atrode nesamone, nebaisu, juokinga ir t.t. :) ka gi, dabar gavau proga pamtyti ji dar karta, daug daugiau meslinu filmu maciusiomis akimis, kitokiu poziuriu i horror'a ir apskritai kina, mena. Mazas dar ne nenutuokiau kas tas Lucio Fulci. Nenutuokiau dar ne pries metus. Bet dabar jau maciau keleta jo filmu ir visi buvo masterpiece'ai. Jis vadinamas "Goro krikshtateviu" ir manau visiem aisku, kad zombiai - jo arkliukas. Deja, City of the living dead nera grynai toks jau zombinis filmas kaip galima pamanyti isgirdus pavadinima. Mazam man tikriausiai ne taip ir patiko tik del to kad tikejausi isvysti kazka panasaus i Dawn of the dead. Sitame filme yra daugiau mistikos / fantastikos nei vaikstantys numireliai. Prakeiktame, kadaise raganomis pagarsejusiame miestelyje, pasikaria kunigas, taip atverdamas vartus i pragara ir uzverdamas kelia visiems mirusiesiems ilsetis ramybeje. Pats visur vaidenasi kaip pakaruoklis, zvilgsniu zudo jaunas paneles, kurios poto virtusios zombiais islupa smegenis plikomis rankomis... originalu, baugu, vienoj vietoj tikrai nejuokais pashokau isgasdintas. O kas negerai tai vel galima suversti biudzetui ir to meto efektams. Nors tiesa gore efektai tai tiesiog stulbinantys. Kas dar? Galva pragreziama vaikinui staklemis vien del to, kad tevas priciumpa ji salia savo dukros,Lavonus grauzianciu Kirmeliu lietus, jausmas kai esi palaidotas gyvas ir pro burna isvemiami visi viduriai. Verta pamatyti ! ;) Dar galeciau prikisti kad kaikurios scenos kiek istestos, prarandama itampa, bet seip devintuka drasiai galima rasyti! true horror.

2006/09/15

PHANTASM


Pagaliau susipazinau ir su klasikine - pirmaja PHANTASM sedevro dalimi. Tiesa sakant nieko naujo ka jau esu pasakes apie PHANTASM 2 ir negaleciau pasakyti. Reikejo man aisku pradet ziuret nuo pirmosios dalies. Tada kiek kitaip buciau ziurejes i antraja, kuri kartoja daugeli pirmosios dalies triuku. Bet visgi kas keista, man antra dalis patiko labiau. gal del to, kad kiek naujesne, o gal del to, kad ja maciau pirmiau. Itariu, kad pastarasis variantas :) PHANTASM neabejotinai yra pavyzdys kaip turi atrodyt geras siaubo filmas. Jis siurpus, itraukiantis, kietas ir paslaptingas. Nieko cia nepridursi - Desimtukas. 100% horror.

2006/09/13

EVIL ALIENS


Nu jeigu ne niekad, tai tikrai retai pamatai toki filma. 2005'u metu britu produktas EVIL ALIENS, turi viska ko gali uzsimanyt noredamas gerai praleist vakara :) Daugybe gerai padaryto veiksmo , visa shusni video klipo-mirgejimo stilistikos, specialiuju efektu (nesvarbu kad kaikurie visai netikroviski, - viskas bendrai atrodo tikrai gerai) Tonas goro (Gore efektams tikrai ne vieno blogo zodzio negaliu pasakyt! kadangi zarnu mesu ir kraujo cia daugybe, reikia ar nereikia, viskas visur atrodo kietai ir nepriekaistingai. viena scena su zoliapjove priverte mane prisiminti garsuji Peterio Jackson'o zombini shedevra BRAINDEAD), pasivaiksciojima ir paskraidima ateiviu laivais, net seksa su ateiviu moterim! Siaubas, goras ir kovos/veiksmo scenos cia persunktos kiek keistoko humoro jausmo, kuris ne tiek privercia juoktis, kiek tiesiog padaro filma dar kietesniu. Veiksmas vyksta anglijoje, velse, saloje, kur pasikrauti nusileides ateiviu laivas paleidzia visa kruva i zmones panasiu, tik kiek iprastai stilizuotu padaru, kurie elgiasi itin bjauriai :) Laida daranti suklastotus siuzetus apie ateivius atklysta i ta vietove pasijuokti is liudininku, taciau staiga pamato jog jokie cia juokai kai juos ima pjaustyti, kapoti, draskyti, plesyti ir mesineti :) deja, cia, kaip irgi Peterio Jacksono goro klasikoje BAD TASTE kur viskas atrode gan panasiai, zmones parodo visatos padugnem, kad ir jie ne is kelmo spirti ir moka apginti savo namus! Trumpai kalbant, - filmas yra nesustabdoma, itin intriguojanti ir nenuspejama veiksmo lavina su perdetai didele doze kraujo ir ziaurumo, taciau visa tai yra be galo smagu ir net nepastebi kaip filmas ima ir pralekia! Tikrai nepraleisk! Bet nusiteik smagiam, o ne rimtam nuotikiui. Reikes pasidomet ka sitas rezisierius dar yra nuveikes arba zada nuveikt... KAzka tokio dar ne karta su idomumu paziureciau, nes kaip ir pradejau - EVIL ALIENS yra unikalus ir originalus, nieko nekopijuojantis filmas, kurio kasdien nepamatysi!

2006/09/11

EVIL DEAD TRAP


Japonai visada moka padaryti kiek kitaip, nei mes - europieciai esame prate. Beabejo, visai kita kultura, kitoks poziuris ir supratimas. Tai ir padaro japonu siubo filmus labiau egzotiskus, paslaptings, kartai net sunkiau suprantamus. EVIL DEAD TRAP, nera geriausias is mano matyto japonisko siaubo. Nera ir pats baisiausias. Taciau tikrai orignalus ir kazkiek uzburiantis. Ka labiausiai noreciau pasakyt apie si filma yra tai, jog jis man velniskai primine survival horror zaidimus (Silent hill, resident evil) viskuo- vaizdais, garsais, muzika, dialogais, klaidziojimais tamsoje vis laukiant kol kas atsitiks ir galu gale atseit uzsukutu siuzetu, kuris yra gan vaiksiskas ir paprastas. Gale kai viska perpranti lyg ir atkeliauja tas toks susitaikymas, siaubas isgaruoja. Filmas tikrai kiek istestas, ypac kaikurios scenos, kaikas galbut galejo buti tikrai geriau, bet is tiesu tai man patiko. Tiesiog tikejausi visai ko kito. Laukiau labiau agresyvaus snuff-tematikos filmo na o cia daugiau toks romantiskas pasilakstymas su siek tiek mistikos, daugybe sunkiai paaiskinamu dalyku ir pasiknaisiojimo praeityje. Viskas prasideda kai moteris dirbanti televizijoje gauna vaizdajuoste, kurioje nufilmuota zudoma moteris, pacios veikejos veidas ir kelias, kaip nusigauti iki paslaptingos vietos, kur ir vyks visas filmo veiksmas. Be abejo, smalsumas nugali ir veda veikejus i prazhuti.

2006/09/05

MANIAC (1980)


Jau tikrai senokai buvau patyres si jausma. Jausma kai filmas taip sukrecia, kad lieki issiziojes, persunktas filmo nuotaika ir negaledamas atsitoketi matai viska kitaip. Tuomet reikia uzsideti linksma muzika ar iskart nueit prie TV ziuret situaciju komedijos, ar pabendraut su draugu, tada sis jausmas gan greit isblesta. Taciau kas nuostabu, - as visai nenoriu prarasti sito jausmo. As giliai sukrestas ir netekes zado. akivaizdu, kad sitas filmas man LABAI LABAI patiko :) Taciau jis turi reikalavimu: negalima ziureti jo su chebra ar su draugu su kuriuo megstate plepeti, negalima blaskytis. As ziurejau niuru rudens vakara, pasileides tikrai garsiai, vienas namie, su arbatos puodeliu rankoje. Na kaip jau sakiau, - jausmas - neispasakytas. Tai kurkas daugiau nei eilinis slasher filmas. Ziuredamas vis bandziau ji sieti su filmu HENRY : PORTRAIT OF A SERIAL KILLER. Jis turi panasumu,- tos pacios tamsios miesto gatves, tas pats beprasmiskumas ir niurumas, taciau HENRY - pastatytas visai kitoje atmosferoje, daugiau zmogiskoje, daugiau norint parodyt, kad jis irgi zmogus ir gali tureti vertybiu bei gan blaiviai mastyti. Filme MANIAC - Pagrindinis veikejas Frenkas- visai kitoks. Jis paluzes zmogus, visiskai suskeldejes, sugriuves is vidaus. Nerisliais sakiniais, verkdamas, pats kazko bijodamas, kalba su savim, o gal su savo lelem, gal su senai palaidota motina, o gal tiesiog su kazkuo ka isvaizduoja esant... Giliai suzalota siela jis galbut pats isgyvena didesni pragara, negu isgyvena jo aukos fatalisku momentu. Po biski isijausdamas i filma imi kartu skesti jo beprotybeje ir pagaliau viska uzlieja tamsa ir tyras siaubas. Filmo pradzioje man atrode, kad mazokai veiksmo, taciau jam isibegejus imau justi kylancia itampa, kuri kartais taip imdavo kankinti, kad suspausdavau kumsti ir laukdavau kol pagaliau sprogs. Daugelis iprate, kad psichologiniuose filmuose kraujo / goro paprastai nebuna arba buna labai saikingai, taciau cia ir prie sios srities padirbeta neblogai. Visgi siuos efektus dare garsusis zombiu meistras Tom'as Savini cia beje suvaidines dar ir sioki toki vaidmeni. Taigi MANIAC visapusiskai puikus filmas, turi itampos turi tiesiog dusinanti siauba ir salta mirties alsavima. Kelione po ligoto zmogaus pasauli be jokiu kvailu nukrypimu. Tik kaip jau minejau - reikia susikaupimo ir nusiteikimo. Taciau pasistenkit isijausti - nepasigailesit.

2006/09/04

HOUSE BY THE CEMETERY




Atsisiunciau dar klasikos! Ir Lucio Fulci vel nenuvyle. Apturejau ir puikia pramoga ir nemazai siurpuliuku, filmas ne kiek neprailgo, o ir isjaust buvo nesunku. Ka gero sitas filmas turejo savo laiku, - viskas buvo tikrai savita, nebanalu ir ne neabejoju jog House by the cemetery ikvepe daugybe paskui statytu filmu kureju. Dabar istorija kaip seima atvyksta i nama skamba tikrai banaliai... Na, tuomet buvo 1984! Mergaite - vaiduoklis ispeja sunu, kad nevyktu i ta nama, bet kur tau tevai paklausys sesiamecio sapalioniu. Taigi jie, nesvarbu , kad tik kuriam laikui, isikrausto i ta nama prie kapiniu, kuris turi kapa net viduje ir slepia daug kraupiu paslapciu. Pagrindine beabejo rusyje ;) Apie minusus nenoreciau kalbet nes filmui jauciu vien simpatijas. (hehe ko verta scena kai pasiutes siksnosparnis uzpuola tevo ranka ir minute badomas zirklemis nemirsta ir visalaik cypia!!!) Tad galiu tik pasakyt jog klasika pasiteisina- filmas tvirtas ir gerai surestas. Ir nors galo truputi nesupratau, bet juo zavetis man tas nepatrukde. Dar noreciau atkreipt demesi i gore efektus! Kakliukai draskomi per daug tikroviskai kaip tiems laikams...! ;)
Ir dar po visko noriu pridurti, kad grupe MORTICIAN net turi albuma pavadinta sio filmo vardu ! :) gero ziurejimo.

_+88_____________________________
_+880____________________________
_++88____________________________
_++88____________________________
__+880_________________________+++
__+888________________________+888
__++880______________________+888_
__++888_____+++88__________+++8__
__++8888__+++8880++88____+++88___
__+++8888+++8880++8888__++888____
___++888++8888+++888888++888_____
___++88++8888++8888888++888______
___++++++888888888888888888______
____++++++88888888888888888______
____++++++++000888888888888______
_____+++++++000088888888888______
______+++++++00088888888888______
_______+++++++088888888888_______
_______+++++++088888888888_______
________+++++++8888888888________
________+++++++0088888888________
________++++++0088888888____

The BUTCHER (2006)

Na stai dar vienas visai nevykes bandymas padaryti kazka panashaus i TEXAS CHAINSAW MASSACRE. alia Slasher filmas be ugneles. Jokio originalumo, jokio siurpuliuko. Veikejai elgiasi visai netikroviskai, siuzetas nuspejamas valanda i prieki, aktoriai vaidybiniais sugebejimais irgi visai nepasizymi, o siuzetas atskleidziantis paslapti tiesiog juokingas. Tiesa prisipazinsiu, tikejausi, kad bus blogiau. Bet tikrai nieko gero. Geriau rinktis atidziau. Nesusiviliokite skambiu pavadinimu.

ANDRE THE BUTCHER a.k.a. DEAD MEAT (2005)


Simtaprocentine pramoga! aisku geriausia kaip visad tokiuose filmuose - viskas iki filmo vidurio. Bet seip tai sitas filmas suteike man vilties, kad dar yra kam pavaryt gera juodaja komedija su ne ispudingu biudzetu, ne tik TROMOJE :) DEAD MEAT yra 2005'u metu, tvirtai ant savo koju stovintis juodo humoro filmas su gera veiksmo ir juoko doze. Groja black metalas, beprotis pardaves savo siela velniui, uzsidejes suvirintojo kauke, svaidosi peiliais, keletas jaunuciu cheerleader'iu uzsiimineja bi-seksu, o is kalejimo pabeges kalinys pasirodo esas kunigas. Taipogi serifas pasirodo esas prievartautojas, myzalai pasirodo esa - sventas reikalas (!), zmogiena pasirodo primena cili, o tris kartus shautuvu nutraukta ranka galima vel prisitaisyti popieriaus segtukais! Originalus, juokingi ir neipareigojantys sprendimai, kuriu seipsau nenuspesi. sitam filmui aiskiai ciulpia bybi tokie filmai kaip RETURN OF THE LIVING DEAD 5: RAVE TO THE GRAVE. plius: beto, kad buvo idomu smagu ir juokinga poroj vietu nejuokais pashokau ir is isgascio! Mat yra tokiu vieteliu kai is tylos isgasdina garsas. Bet taip kazkaip .... irgi ne banaliai :) na ir kadangi uz viso to minties gilios nera, pabaigsiu kuo ir pradejau : simtaprocentine pramoga! praskaidrino sekmadienio vakara tikrai jegishkai.