☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/07/05

ZOMBIE (1979)





Ka gi ponios ir ponai, ne kiek nedvejodamas teigiu, kad tika paziurejau viena geriausiu gyvuju - numireliu siaubo zanro filmu. Ji reikia paziureti kiekvienam, kuris skeptiskai ziuri i zombiu horrora. Jau nekalbesiu apie tai kaip gore grind grupes nusiurbe si filma semplais (ir net vaizdais!), bet butinai turiu pasakyti, kad jis originalus, itraukiantis, paliekantis dideli ispudi ir persunktas kraupia atmosfera, kuria pajusdavau tik Romero klasikiniuose filmuose apie zombius. Na ir dar siek tiek pirmose return of the living dead dalyse. Numireliai leti, jie nieko nejaucia ir jie is leto slenka link taves, nesvarbu ka tu jiems bedarysi. O filmo pabaiga tai isvis achujena, butent tokios man labiausiai ir patinka! Va taip turi atrodyti siaubo filmas apie zombius!
Bene vienintelis filmo minusas butu jo amzius, del kurio kaikas galejo atrodyt ir geriau, bet si minusa as isvis ignoruoju, nes filmas praktiskai yra tobulas. Nepaneigiama zanro klasika. Itin gerai padaryti gore efektai (iskastos mesos), itin gerai padaryti zombiai (taip jie ir turetu atrodyt) yra nemazai labai originaliu sprendimu (vien ko verta scena su zombiu ir rykliu viens kita edanciais po vandeniu!) nu ir seip pasikartosiu, kad man labai labai patiko :) nedaug yra tokiu filmu. Ir pasiziurejus i tokius filmus kaip Resident evil : apocalypse, imi abejoti ar dar kada kas taip smogs su gyvuju numireliu apokalipses nuotaika kaip kad chebra smogdavo anksciau.
Is kur cia zombiai atsirade irgi perdaug nesiaiskinama, bet ziurovui pora kart aiskiai uzsimenama apie voodoo kerus. Filmo veiksmas nukelia mus i gyvuju numireliu sala, kur nei tu nei as nenoretume praleisti ne vienos nakties. Daug ir nepasakosiu, nes kas pats nenores sito paziuret - bus durnas. ;)

5 comments:

-kiras- said...

Beje tiem kas imsites ieskoti:

Also Known As:
Island of the Flesh-Eaters
Island of the Living Dead
Ultimi zombi, Gli
Zombie (USA)
Zombie 2: The Dead Are Among Us
Zombie Flesh-Eaters (UK)

Anonymous said...

Be abejonės visų laikų geriausias filmas apie zombius. Jei dar atsižvelgus į biudžetą filmo, tai romero toli iki fulci.

-kiras- said...

e o gal zinai kodel ZOMBI 2?
Kaip ten buvo su ZOMBI 1?
ir ar geras ZOMBI 3?

Anonymous said...

pradinis pavadinimas buvo "Zombie", bet prieš pasirodant Fulci filmui, Argento iniciatyva Italijoje "Dawn of the dead"pradedamas paltinti "Zombie" pavadinimu. Tai ir paleido su "Zombie 2" , tokio kaip "Zombie" ir nėra fulcio, po to sekė "Zombie 3", bet ten Fulci spėjo surežisuot tik dalį filmo (susipyko su investitoriais), o užbaigė Brunno Mattei. Geras nėra (jokios logikos ir pinigai netinkamai panaudoti), palyginus su šituo, bet pažiūrėt verta. Juk patinka zombiai :). O jei pradėtum gilintis į visus video relyzus Zombie 2 ,3 , 4 tai garantuotai gali susipainiot tarp pavadinimų :).

-kiras- said...

aha kaip ir su tais living dead :)
na dekui uz usefull info