☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/07/05

Last house on the left


Tai senas (1972) populiariosios Kosmaro guobu gatveje serijos, apie Fredi Kriugeri gimdytojo ir dabar, del perstatymo smarkaus susidomejimo sulaukusio The hills have eyes originalo kurejo -
Wes'o Craven'o darbas. Gan keistokas filmas. Vietom keliantis sypsena, kai gresme nejauciama. Cia tikrai ne viskas tobula. Blogieciai atrodo ne tokie ir blogi, o poto pist ir perpjauna pilva. Ne tobulas montazas. Ne tobula vaidyba. Kvailokas personazu elgesys vienokiose ar kitokiose situacijose... Bet viskas pateisinama filmo senumu. (?) I gala tikrai pasijutau isitraukes i veiksma, kai piripratau prie siais laikais gan kvailokai skambancios muzikos ir kitu trukumu. Sitas filmas tikrai ne toks ispudingas kaip kiti weso Craveno darbai, bet tais metais tikriausiai neblogai pakrate holivuda, ziaurumo scenomis, kurios dabar mum atrodo tik kaip lengvas drykstelejimas, paziurejus tiek baisybiu kiek jau yra prikurta per pastaruosius pora desimtmeciu ;)
Tai - ne fantastinis filmas. Istorija pasakoja apie chebryte sadistu/prievartautoju, kurie besitusindami sen bei ten ka nors pakankina.
Gerai, kad filmas ne ilgas nes jauciu uzknistu. Ir nors desimtuko tikrai neparasyciau, nes man uzkliuvo nemazai trukumu, beto nebuvo taip jau ir ispudinga, taciau viena kart paziuret galima.
Visgi ka cia daug prikalbesi, geriau visada galetu buti ;)

5 comments:

Anonymous said...

yra tų trūkumų, bet to filmo statusas labiau istorinis, vienas pirmų filmų kurių dėka platesnėm masėm kuriamuose filmuose pradetos demonstruot žiaurios, brutalios scenos. Dar labai vertinamas tas filmas uz marketingo pasiekimus, pradzioj to filmo pora metu niekas neziurejo (pavadinimas neišsiskiriantis buvo), bet Cunninghamas patarė Crawenui pakeist į "Last house on the left", nors nieko bendro su filmu ten nebuvo ir to užteko, pasisekimas filmo tapo didžiulis. Va kartais kiek nedaug reikia :)

-kiras- said...

o koks buvo iki tol?

Anonymous said...

Night Of Vengeance buvo iki tol. dar kartais šie buvo naudojami Sex Crime Of The Century ir Krug & Co.

-kiras- said...

hm idomiai cia :)
Man tai night of vengeance kazkaip idomiau skamba :)
nu bet whatever, kaip pavadinsi - taip nepagadinsi

Anonymous said...

"Last house on the left" iš vis nieko nesakantis pavadinimas, nei nesuprasi apie ką gali būt filmas, tai jaučiu daugelį žiūrovų ir užkabino tai. Night of vengeance tikrai kiečiau skamba, bet viskas aisku apie ką filmas :). Keisčiausiai, kad po to sekė krūva filmų prasidedančiu "Last house....